Thursday, February 15, 2007

ideaalid

Proovin mitte pronkssõdurist rääkida, ära juba tüütab see ilkumine. Loodaks vaid, et kui seda maha ei võeta, siis võetakse käsitluse alla minu kunagine ettepanek, mis kattub veidi normanni omaga...Kurammus ja liigubki kõik pronksõduri peale:@
Aga ettepanek: Kuna pronksõdur on osa kunstist, siis keegi ei keela ju sellest edaspidigi kunsti teha... -Projekt Pronksõdur rahvaste sõpruse etaloniks ja turismimagnetiks-
Esmalt tellida Kangro Taunult uus pronkssõduri kuju, mida ta saaks poolemeetriste kujudena rikkuritele kaminasimsile kalli raha eest maha müüa. Järgmine tellimus betoonifirmale, mis valmistab sõduri ümber 4x3x3 karkassi ja valab siis selle betooni.
Seejärel kuulutada välja ülerahvalik kujunduskonkurss, millest kõik võivad osa võtta.
Uus pronkssõdur jääda rahva kujundada: eesti skinnheadid saaksid seda kaunistada ilusa punase värviga ja seda oma 20 aastat vanade rullibemmidega disainida. Vene rahvas aga saaks sinna tuua lilli ja kel väga igav võib hakata seda pastakate, kuvaldadega või ükskõik millega ümber kujundama. Nii, et lõbu ja koostööd kõigile:)

Turistidelgi huvitav.."Adolf, mis seal all võiks küll olla, et kõik muidu normaalsed inimesed seal askeldavad? Lähme ka vaatama!!" Pronksõdur turismiobjektiks-Tehtud!!

Aga ei tohiks unustada ka pronkssõduri ümbrust: esiteks võiks sinna luua eesti ja teiste kuulsuste allee: ümber pronksõduri mahuks 27 väikest ja üks suur punast viisnurka kuulsustele. Sinna nimedele kuulutada avalik konkurss (äkki keegi nimetaks ka ruhnu karu?).
Nii et rõõmu ja tegevust palju:D.. Üldse võiks pronkssõduriparki võik luua ühe tax-free ala odava viina ja voblaga. Ka võiks seal olla tasuta poliitilise reklaami ala.
Tuleks mõelda ka istumisvõimaluste peale...kogu aeg ju ei taha maas viina võtta. Ja keelekümblusklass ongi loodud...
Samas loodan ettepanekuid selle teema kohta...Teeme ära, et kunagi saaks kõik me koos öelda Tehtud!!!

Nii, et mu varasemast plaanist kirjutada enda ideaalsest päevast jäi katki, jälle see pronksõdur:S
Aga eks see tule hiljem...

PS! Üks asi jäi puudu selle pronkssõduriala kohta.. Ühe nurga võiks planeerida täiestioriginaalkunstnahast joppe müüvatele mustlastele...

PS2! Ühte asja ma loodan veel! Kuna maailm tagurlik ja mul elukindlustus tegemata, siis palun süübige rohkem teemasse, mitte ärge kohe tulge nende samade pastakate, kuvaldade ja 20 aastat vanade rullibemmidega minu õuele, ma teen seda kõike töö mitte lõbu pärast.

1 comment:

Egert said...

Raske on see ilusa ja targa inimese elu. Eriti veel siis, kui ise ka aru saad, et tark oled....Aga selle pronksõduri koha pealt on mul oma idee. Eile jootmise praksis õps rääkis, et juhe on vasest ja selle ümber olev tina on...eem...tinast. Nu siis jootmisel tekib 2 sekundiga 200C juures 2um paksune pronksikiht, mis seda koos hoiag. Elgselt oligi see pronkssõdur seega üks tükk tina, vaskvaia ümber. Seega siit ka järeldus-valame betooni, valame veel betooni ja siis veel paar korda. Iga kihi ümber 5cm paksune kiht C-4 plastiklõhkeainet....kõik ühendame omavahel ära ja....tuld. Muidugi paneme pleksist bäästskriinid ümber, et terve tallinn pilbasteks ei lenda.