Friday, February 16, 2007

eetika vol3 - grande finale

Nii lõpp läheneb:S:D
Finaal...osa 5...tatatatataaa
5) Aga eelnevalt käis läbi selline mõte, et mängukarud on ebaeetilised. Miks küll? Kõik ju teavad neid toredaid mõmmisid, mis juba aastakümneid ja sada peale on väikeste ja suurte inimloomade lemmikud, eriti öösiti. Väga tore ja mõnus on magada, nägu paitamas pehme karukese karvakeha.
Aga kas see on ainuke võimalus? Kunagi oli Komissar Rexis osa, kus lõhkevad mõmmikud tekkitasid hirmu ja kaost laste ja eriti nende vanemate seas, Viini linnas. Rex ja Moser hakkasid seda uurima ja mis järgnes? Tädi, kes oli karude esmane omanik kasutas neid ära(?). Samal ajal kui tema nuttis, halas, mehi tappis ja Moserit rahuldas (tegelikult oli ta päris kena tibi, mulle meeldis, ainult natuke vana minu jaoks), lõhkesid mängukarud ja tekitasid nii vaimseid kui füüsilisi häireid kogu linnas. Kas selles oli süüdi vaid tädi? Kas mängukarud olid mingid egota ja altruistlikud "suitsiiditerroristid"? Mina ei usu, et karud selles loos päris süüta olid!
Sest nagu eelnevas loos selgus on karud ühed võimu ja kasuahned tegelinskid, kes on algul küll armsad, kuid kui selja keerad hakkavad sulle keerama!! Karu on karu, mängukaru sealhulgas. Mängukarud on aga seejuures veel hullemad, sest nagu " eesliide" mängu- näitab teevad nemad pahategusid mängulisel teel. Mäng aga tähendab rõõmu ja lõbu. Järelikult on mängukarud eriti ebaeetilised tegelased, isegi rohkem kui päriskarud. Sadistlikult ja sellest rõõmu ja lõbu tundes tapsid nad inimesi ja tekitasid hirmu ja kaost:S. Ka tekitasid nad Rexile inimvigastusi. Rexile, kes tahab ainult head. Ta sai isegi halvast Tädist aru (no nägi läbi), juba siis kui see haige jalaga Moseri voodis roomas (Moseril oli tol ajal kargud).
Kuna mängumõmmid on nii nunnud, siis arvatavasti tegutses tädi nendest pimestatuna, nende nimel. Aga see ei võta Tädilt ära tema pahategusid.
Nagu selgus- Mängukarud on oma nunnulisuse taga hoidmas sadistlikku ja üli-üli-üli ebaeetilist tegelikkust!!!-> Tehtud!!!
PS! Lisaks veel viimasele näitele aspekte, miks mängukarud on nii halvad-

1)Paljud kaisukarud on püüdnud oma omanikke öösel lämmatada (osadel on see ka õnnestunud); 2)Kui M.karu satub õhtul kraanikaussi ja mingil imetabasel kombel vesi kõva survega jooksma hakkab, võib juhtuda, et hommikul on omanik huppunute kirjas; Kuigi aspekte on tuhandeid, siin viimane neist, sest mängukarud võivad seda teksti lugeda, või mingi heausklik neile ette vuristada. Minu tervislik olukord on ka väga tähtis, vähemalt minu jaoks. 3)Kuna mängukarud on isekad, siis ei taha nad kedagi teist oma omaniku kõrvale peale iseenda. See aga mõjub halvasti rahva iibele ja tulevikuks võib olla rahvaste väljasuremislaine.
NB! viimane aspekt ei tohiks kehtida eetilisuse plaanis alla 16-aastate omanike suhtes (Aga, mis ütleja mina olen?)

PS2!) kuna inimesed on siiski veel mängukarudest tugevamad, siis õnneks ei suuda mõmmid oma kõike halbust teostada. Aga eks aeg seleta...

See oligi minu eetikaloeng, nüüd käes uus päev, uusi katsumusi...nagu öeldud...eks elu seleta, mis homne päe toob, või siis juba tänane:)


2 comments:

Egert said...

Rexile, kes on teatavasti koer, tekitati inimvigastusi?
Teiseks...Mis tegevus on 'huppumine'?
wtf?

Priit said...

vt Rex on selline imeline koer, kellele miski inimlik pole võõras, ehk Koer, kellel on peaaagu inmmõistus...ja see huppumine-sellega ma panin ise mööda, aga kes keelab kellegil huppuda....