Thursday, February 15, 2007

eetika vol1

Nagu teada on eetika meil igalpool. Aga kas tõesti? Alles Konsumis käies märkasin kiirabiautot-tuut-tuut. Ja ka põhjust: ukse kõrval olevat klaasi enam polnud..räme laks võis olla...
Nüüd juba söönuna meenub eetika loeng. Ja veidi mõtteid sellest...tegel 2,5 lk-d teksti mis tunniga kaasas ei käind...pigem edestas seda valgusaastate viisi:D..No jah ega igaüks ei peagi neist aru saama, need ju minu arutlused omaette...kuna teksti on palju toon need avalikkuse ette jupiti,,kergem aru saada:)

1)Väljavõte vihikust, mis täis joonistusi ja kuhu eriti ei satu päris arukat materjali:
Eetika kriis?
Kas pätt on eetiline? Kes on aga tavainimene? Kas pätt pole inimene kui ta tavaline pole, äkki siis pigem eriline? Või kas eriline inimene on pätt? Kes on eriline inimene? Kas mitte iga inimene? Sel juhul on kõik inimesed ebaeetilised, kuid erilised pätid!!!-> Tehtud!!!

2)Kas inimese ilusaks olemiseks on peeglit vaja? Mõnikord öeldakse. Aga kui peegel tähendab ilu, siis kas teistel hetkedel on inimene kole? Mis üldse on ilus või mis on kole? Kas kole võib ilus olla? Võib, sest öeldakse ju mõnikord "kole ilus". Aga vastupidi? Pole küll kuulnud, et keegi oleks "ilus kole". Järelikult on koledad mõnikord ilusad aga ilusad mitte iial (tavaliselt) koledad. Aga kuna iluks peetakse peeglit, ei saa 24h ilus olla. Järelikult, mida rohkem peegli ees seista, seda ilusam oled!!!-> Tehtud!!!

3)Karu käpp. Kas karu, kes tapab kärbseid on hea? Ükskord kodustas(?) üks mees ära karu. Algul oli karu hea, tegelikult ta oli seda kogu aeg. Karu ja tema n.ö. omanik olid sõbrad vb partnerid? Sel juhul olid nad üksteisele kasulikud. Sümbioos! Karu ja mees olid samal ajal nii sõbrad kui partnerid. Aga kord läks mees magama. Kärbes lendas mehele pähe ja karu he sõbra ja partnerina mõtles head ja lõi kärbse maha. Aga kuramus- lõi ka mehe oimetult surnuks. Tegelikult on tavaliselt peaaegu alati surnud oimetud. Aga see on teine teema... Aga kas karu ei võinud olla pigem mehe vaenlane? Kuna nad olid üksteisele kasulikud, siis 1 kasu + 1 kasu võrdub 2 kasu. Aga karu ei tahtnud ainult ühte kasu, ta tahtis ka mehe oma endale!! Karud on halvad, sh. kaisukarud!!!-> Tehtud!!!

See oli vaid väike osa mu eetikaloengust...järgneb...

No comments: