Friday, November 6, 2009

päev

Luumi tuli maaha ja valgeks lääks maa, nii kaks vääikest hanepoega välja ei saa. Naad iistuvad laudas, mis teha, on talv ja paaljajalu väljas on luumepeal halb...

Täna hommik oli positiivne üllatus nii palju lund näha. Osadel autodel veel talvekumme all ei olnud, nemad vingerdasid keset teed. Vahepeal oli endalgi tunne, et oleks võinud talvesaapad jalga panna...kuigi jah, tossuinimesena hindan mugavust eelkõige.
Käisime täna Lähtel ajalootundides. Edasipüüdlikumad meist tudengeist andsid ise ka tunde. Väga põnev ja õpetlik oli, loomulikult pani mõtlema ka...nt. teemal, kui palju jagada enda tähelepanu tunnidistsipliini - segajate ohjeldamise (kui klassis juhtub mõni väga tobe krõll olema) ja aine edasiandmise vahel. Teiseks pean ma suutma vähem sisemiselt närvi minna, kui ma mingit eriti tobedat krõlli näen, kui peaks ise klassi ette minema. Lisaks sellele, et õpilastele on kohati palju suuremad õigused klassis õpetaja ees (st. õpetajal puuduvad paljud võimalused ennast (või siis teisi õpilasi) kaitsmast) ...võiks ikka korralikult järele mõelda, et kui otstarbekas on "lootusetuid juhtumeid" klassist-klassi edasi tõsta. No alternatiive paluks selle jutu peale...

Eile ostsin endala kolm uut raamatut. Hommikul käisin antikvariaatides ja tõin endale Väikse Eesti-Saksa sõnaraamatu ja H. Kruusi "Eesti ajalugu kõige uuemal ajal", mis on 1928. aasta väljalase. Vedas, et nii odavalt asjad kätte sain. Peale tööd käisin Rahva Raamatus ja leidsin endale "Antiikmütoloogia ja-kultuur"'i, mida ma mõtlesin, et oleks olnud tore jõuludeks saada. Nii, et olen ennast jälle väliselt intelligentsemaks muutnud.
Eile õhtul sai ka köök enam vähem värvi alla (vaid radikas ja liistud vajavad värvi veel). Ilus kollane. Nüüd ootame aega, kui ka pvc-kate kohale jõuab ning siis võib kuulutada köögi avatuks. Vana roosa värv oli ikka suht mööda värk.

November toob endaga kaasa palju lugemist. Eriti historigraafia alal, mis suures plaanis maailmaruumi avardav, kuid praktilises plaanis enamvähem mitte vajalik ja kohati väga tuim. Selle asemel, et alustada õppetekstide lugemist, poen ma ilukirjanduse varju. "10 aastat hiljem" kolmas köide (5. ja 6. raamat) on käsil, lisaks alustasin kolmapäeval ka Orwelli "1984"'ga. Mul on tunne, et koos sellega suureneb enam ka motivatsioon end ka mujalt harida. Tahe on tähtis!

2 comments:

Niidirull said...

Nii pikk sissekanne:o Ei usu...

Priit said...

Ikka sisukas, sisukas;)