Friday, April 24, 2009

Eellugu

Nädalavahetus plaanib tulla päris huvitav, loomulikult seda enam, kui ma suudan oma kodutööd täna õhtuks valmis saada ja ära esitada.
Täna on töönädala viimane päev, tööd tuleb teha!
Homme on tore päev, eriti selletõttu, et on laupäev, mis mulle nädalapäevadest kõige enam meeldib. Homme on mingisugune pidu, kuhu me ka Elvega läheme. Loodetavasti tuleme tagasi ka.
Pühapäev, 26. aprill, pole mulle eriti kunagi meeldinud, igal aastal juhtub sellel päeval midagi. Igatahes ei tohi seeaasta hakata põdema ja tuleb täita oma Eesti rahva pühasid kohustusi. Nagu tavaliselt on sel päeval mineks Tallinnasse, Tõnismäe peenrale võõrasemasid korjama. Kui võõrasemasid pole, siis korjame sinililli. Kui lilled korjatud, siis läheme Elvega kohvikusse, tõstmaks teetassi kadund Aljoša mälestuseks. Olgu muld talle kerge.
Kui teetassid tühjad, täidame me nad uuesti, sest kann tuleb tühjaks juua - raha ei maksa tuulde lasta. Raha võib nt. kulutada kohvikuarve tasumiseks, peale mida läheme me Draamateatrisse. Seal toimub Eesti matus, st. etendus "Eesti matus". Mis seos on sellel etenduse varasema lillekorjamisega ja teejoomisega, seda me Elvega arutame tagasiteel Tartusse, sest bussis on kahtlaselt ebamugav magada ja vaim tuleb värske hoida, kuna esmapäeval on taas tööpäev...no mitte nagu reede, sest esmapäevad on nagu teada sinised ja reeded kuradist ning esmapäev on nädala esimene päev ja reede viies. Filosofeerivad mehed on ikka jummala seksikad, sellepärast ma seda praegu teengi!

1 comment:

Egert said...

..ja jätkuvalt on priidu kõne- ja mõttepruuk lahedalt teistsugune. Eriline.